Back to All Events

Goedereede - Informatiesessie Techniek Torens op Basisschool Eben Haezer

  • Basisschool Eben Haezer Blauwe Distelstraat 31 3252 LA Goedereede Netherlands (map)

Deze informatiesessie die speciaal bedoeld is voor scholen die zich oriënteren op het gebied van Wetenschap & Techniek in het basisonderwijs. De Techniek Torens bieden een laagdrempelig en kerndoelendekkend totaalconcept voor Wetenschap & Techniek in het basisonderwijs. Leerlingen leren Onderzoekend & Ontwerpend Leren (OOL) en gaan driedimensionaal aan de slag. Dit is goed voor hun fijn motorische ontwikkeling, zelfredzaamheid en creativiteit. 

In de informatiesessie wordt uitgebreid en praktisch besproken wat Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL) is, hoe het concept bijdraagt aan een tijdbesparend en effectieve les met minimale voorbereiding voor de leerkracht en tenslotte komen de doorlopende leerlijnen aan bod, waarin alle technische thema’s besproken worden. Uiteindelijk wordt de vertaalslag gemaakt naar de praktijk aan de hand van de methode ‘De Techniek Torens’.

1 op de 3 basisscholen in Nederland werkt al met De Techniek Torens. Het concept draagt bij aan een rijke leeromgeving waarin kinderen techniek zelf kunnen ontdekken. De kinderen vinden techniek in de klas fantastisch! Ze gaan samen metselen, maken tandpasta, zeepjes en haargel, bouwen stroomkringen, plakken een fietsband, werken met spuitjes, slangetjes, katrollen en tandwielen, leren verstekzagen, werken met zonne- en windenergie, ontwerpen en bouwen een flipperkast, een brug en nog veel meer.

Uiteraard is er ook voor u alle gelegenheid om uw praktische en theoretische vragen te stellen aan de (ervarings)deskundige.