Aan de slag met programmeren op school?

In samenwerking met Reshift Digital (Nederlands grootste uitgeverij van tech vakbladen) en SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (van de .nl webadressen) hebben we een lespakket ontwikkeld waarmee de leerlingen een goed beeld krijgen van de computer, de som der onderdelen van de computer en hoe je de computer een eenvoudig programma laat uitvoeren.

De leerlingen krijgen zo een ideale introductie in de wereld van ICT en programmeren met het bijzondere materiaal van Arduino. Ze gaan verder dan het alleen programmeren (zoals bijvoorbeeld bij Scratch gebeurt) en zien wat er gebeurt in een eenvoudige elektrotechnische opstelling (met bijvoorbeeld drukknopjes, kleine ledlampjes en kleine speakertjes) op een breadboard met de Arduino Nano.

Hierdoor heeft de school in één keer een 8 tal lessen die de leerlingen in groepjes van 2 achterelkaar doen en waar de leerlingen aan de slag gaan met leren programmeren in combinatie met het aansturen van een elektrotechnische opstelling. Daarbij tweaken ze de variabelen in de software en leren ze dat de software in de computer dus de hardware buiten de computer aanstuurt.

Op de IPON 2018 is dit lespakket gratis af te halen voor klanten van Creative KIds Concepts, andere scholen konden het pakket tegen een geringe vergoeding meenemen bij de stand van Creative Kids Concepts.