De Techniek Torens

De leukste, meest complete en tijdbesparende techniekmethode voor het basisonderwijs!

De Techniek Torens

Leuk dat je meer wilt weten over De Techniek Torens!

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt met onze methode? Lees op deze pagina alles over de Techniek Torens of vraag via de onderstaande knop direct een gratis proefles aan. Je krijgt dan alle informatie per mail toegestuurd zodat je dit rustig zelf (of met je collega’s) kunt bekijken.


De Techniek Torens

  • Kerndoelendekkend voor groep 1 t/m 8

  • Doorlopende leerlijnen met alle technische thema’s

  • Inclusief alle materialen

  • Kant-en-klaar, direct inzetbaar

  • Tijdbesparend en effectief

  • Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL)

  • Leren samenwerken

  • Handelingsgericht leren

  • Met gratis online teamcursus ‘Techniekonderwijs’

  • Digitale leeromgeving voor leerkracht en leerling

Techniek: een hoofdpijndossier?

De kinderen vinden techniek in de klas fantastisch! Ze gaan samen metselen, maken tandpasta, zeepjes en haargel, bouwen stroomkringen, plakken een fietsband, werken met spuitjes, slangetjes, katrollen en tandwielen, leren verstekzagen, werken met zonne- en windenergie, ontwerpen en bouwen een flipperkast, een brug en nog veel meer. Leerlingen leren Onderzoeken & Ontwerpen en gaan driedimensionaal aan de slag. Dit is goed voor hun fijn motorische ontwikkeling, zelfredzaamheid en creativiteit. 

Maar ook voor jou als leerkracht is het fijn: alles wat je nodig hebt zit er namelijk al bij. Het is een methode voor de hele school, waar een mooie doorgaande leerlijn in zit. Je hoeft dus niet zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Ook het feit dat alle materialen en instructies meegeleverd zijn zorgt ervoor dat jij meer tijd overhoudt. Zo is het geven van techniek weer leuk voor jou én de leerling.


Al deze scholen gingen jou al voor!

In Nederland werken al heel veel scholen met de Techniek Torens. Inmiddels werkt ongeveer 1 op de 3 scholen al met de methode. Dat is niet voor niets natuurlijk: veel scholen worstelen met het structureel opnemen van techniek in hun curriculum. Daar bieden de Techniek Torens de meest complete oplossing voor.

Bekijk op het kaartje hiernaast welke scholen in uw regio al werken met de Techniek Torens.

De scholen vertellen u graag zelf hoe zij de Techniek Torens ervaren. Bekijk daarvoor de filmpjes van de ervaringsscholen.

De lessen uit de Techniek Torens kun je goed gebruiken in het werken met thema’s. De kinderen zijn enthousiast en heel zelfstandig
— André Lourens, directeur
De Techniek Torens zijn heel goed om de kinderen samen te laten werken; om coöperatief met elkaar een product neer te zetten.
— José Robbers, Adjunctdirecteur en leerkracht
Het concept is zo simpel, dat je er niet eens veel feeling bij hoeft te hebben om het te kunnen overbrengen aan de kinderen.
— Nanneke Pol, directeur
P1000331.jpg
huis metselen 4 kinderen met DTT erachter.jpg
P1040009.jpg
twee meiden mengen roeren tandpasta copy.JPG