Het KunstKabinet

Creativiteit ontwikkelen met hoofd, hart en handen!

Leren kijken, reflecteren en creƫren

Het KunstKabinet biedt de leerkracht een hoogwaardige doorlopende leerlijn voor kunst- en erfgoededucatie in de klas. Complete, direct inzetbare, hoogwaardige kunstlessen op de basisschool. De leerlingen leren alles over de grote kunststromingen, grote kunstenaars en over de diverse technieken die worden toegepast in de beeldende kunst en in de podiumkunsten.

Klassikaal of zelfstandig

De opdrachten kunnen zowel zelfstandig in groepjes als klassikaal ingezet worden. Het lesconcept is in iedere schoolorganisatie inzetbaar.

Structureel kunst & erfgoededucatie in uw school

IMG_6299.jpg
mijnkunstverzameling.jpg
P6080145.JPG

Het KunstKabinet: 

Het KunstKabinet is een kant-en-klaar, uitdagend en creatief lesconcept dat direct inzetbaar is in iedere groep. Alle materialen en lesbrieven zijn overzichtelijk voorhanden in het kleurrijke meubel. Het bevat kerndoelendekkende, doorlopende leerlijnen voor beeldende kunst voor groep 1 t/m 8. Daarnaast is ook in een doorlopende leerlijn voor drama, dans en muziek voorzien. 

Inclusief digitale leeromgeving

Iedere kunstles begint met een introductiefilmpje over de betreffende kunstenaar, kunststroming en/of het betreffende erfgoedvenster. Alle filmpjes en geluidsfragmenten bij de lessen zijn te vinden op de bijbehorende digitale leeromgeving. Daarnaast vindt men ook achtergrondinformatie, verdiepingsinformatie bij de lessen van Het KunstKabinet. De digitale leeromgeving voorziet ook in beeldmateriaal van veel kunstwerken uit de collecties van grote nationale en internationale musea. 

 

Leren Kijken

De leerlingen leren kijken naar belangrijke beeldaspecten in de kunsten zoals: ritme, beweging, textuur, structuur, licht, kleur, perspectief, contrast, abstractie, vorm en ruimte. De leerlingen leren kijken naar kunst en genieten van kunstuitingen.

Leren Reflecteren en Woordenschatverbreding

De leerlingen leren praten over kunst. Ze leren hun mening en gevoel te uiten bij kunstwerken. Hiermee verbreden ze tevens hun woordenschat en uitdrukkingsvaardigheid. 

Leren Maken

De leerlingen leren zelf kunstwerken maken. Zelfexpressie, creativiteit en verschillende verwerkingstechnieken komen daarbij aan bod. Leren door te doen!

Het KunstKabinet Opties 2019 0419 voor web.png

Meer informatie?