Techniek_in_de_klas.jpg

Techniek in de klas voor de basisschool

Lesgeven in techniek op de basisschool is leuk en uitdagend. Techniek in de klas voor kinderen in het basisonderwijs is vaak moeilijk in te beelden. Daarom heeft Creative Kids Concepts de lesmethode De Techniek Torens ontwikkeld voor techniek in de klas, waarbij de leerlingen zelf met techniek aan de slag gaan. Gewoon op school, in de klas!

Zelfstandig werken met techniek in de klas

Onze lesmethode De Techniek Torens voor techniek in het basisonderwijs zijn kant-en-klaar en direct inzetbaar. Het vergt een minimale voorbereiding van de leerkracht. Zo wordt het super eenvoudig om Wetenschap & Techniek in de klas te geven. Ook als de leerkracht zelf weinig affiniteit met techniek heeft.  
De leerlingen gaan zelfstandig in groepjes aan de slag (coöperatief leren):

 • Tandwielaandrijvingen maken

 • Metselen

 • Tandpasta, zeepjes en haargel maken

 • Stroomkringen bouwen

 • Een fietsband plakken

 • Werken met spuitjes, slangetjes,

 • Onderzoeken hoe katrollen en tandwielen werken

 • Aan de slag met zonne- en windenergie

 • Een flipperkast

 • Bruggen ontwerpen en bouwen

 • En nog veel meer…

meisje_metaal_bewerken
Jongens_stroomkring_lachen.jpg

De Techniek Torens voor in de klas

De Techniek Torens zijn er in drie modules. Eén voor de onderbouw, één voor de middenbouw en één voor de bovenbouw. Zo is er op elk niveau lesmateriaal beschikbaar. In de kasten zitten alle leskisten met de diverse materialen en gereedschappen die bij ieder les nodig zijn. Ook de leerkrachtmappen met opdrachten en de leerling lesbladen zijn in de Torens te vinden. Vraag gratis een proefles aan voor een eerste indruk.

Techniek_in_de_klas_leerkracht.jpg

Vraag gratis lesmateriaal aan

inhoud_les_maak_je_eigen_kompas.jpg
inhoud_les_Geen_Paniek.jpg

Wetenschap- en technieklessen met werkbladen en materialen

De technieklessen voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs zitten netjes in een vrolijk gekleurd meubel. Ze zijn voorzien van werkbladen en alle benodigde materialen waarmee de leerlingen spelenderwijs aan de slag gaan. Deze doorlopende leerlijn is kerndoelen dekkend op het gebied van techniek en wetenschap. Onderzoekend Leren en Ontwerpend leren in de klas was nog nooit zo leuk en eenvoudig te realiseren!

onderzoekend_leren_cyclus.jpg
Ontwerpend_leren_cyclus.jpg

Onderzoekend leren & ontwerpend leren

Ze leren onderzoekend leren met de onderzoekcyclus en leren experimenteren met lucht, water, zwaartekracht, licht, geluid, magnetisme enz. Ze leren ontwerpend leren aan de hand van de ontwerpcyclus. Ze leren allerlei technieken als figuurzagen, verstekzagen, timmeren, knopen leggen, enz. Ze werken met allerlei soorten gereedschappen, verbindingsvormen en verbanden. Ze maken constructies met allerlei materialen als hout, metaal, bakstenen, pitriet, touw, enz. Ook chemische processen komen aan bod, zoals: samen tandpasta, zeepje en haargel maken. 


techniekles_spuitjes_slangetjes.jpg
KG_Tentje_meisjes.JPG

21st Century Skills in De Techniek Torens

Naast Onderzoekend leren en ontwerpend leren kunnen leerlingen veel van de 21st century skills oefenen en verbeteren met uitdagend, handelingsgericht Wetenschap- & Techniekonderwijs. Met de lesactiviteiten uit De Techniek Torens oefenen de leerlingen van jongs af aan, door zelfstandig samen in groepjes te werken aan een onderzoeksopdracht of een ontwerpopdracht, veel van de 21st century skills. Techniekonderwijs met De Techniek Torens leent zich dus bij uitstek (qua inhoud en mogelijke werkvormen) voor het ontwikkelen van veel van de 21sth century skills.

21st Century Skills & werken met De Techniek Torens

 • Communiceren

 • Samenwerken

 • Sociale & Culturele vaardigheden

 • Zelfregulering

 • Kritisch denken

 • Creatief denken

 • Probleem oplossen

Gratis lesmateriaal aanvragen?

Meer weten over techniek in de klas? Maak zelf nader kennis met De Techniek Torens! Voor het aanvragen van een gratis proefles kunt u het bovenstaand formulier invullen. Maar u kunt ook bellen naar: +31 (0) 113 257 000 of mailen naar: info@creativekidsconcepts.com.

Bestel één van De Techniek Torens online op www.ckcwebshop.com of neem vrijblijvend contact op via +31 (0) 113 257 000 of info@creativekidsconcepts.com.

Bekijk ook de informatie en de filmpjes over Het KunstKabinet voor Cultuureducatie (Kunsteducatie en erfgoededucatie) voor in de basisschool.

Bekijk ook de informatie en de filmpjes over Het KunstKabinet voor Cultuureducatie (Kunsteducatie en erfgoededucatie) voor in de basisschool.

Bekijk ook eens de Pittige Plus Torens! Het beste en meest uitdagende Lesmateriaal voor Hoogbegaafden! Daar vindt u ook veel filmpjes uit de lespraktijk. Zowel voor hoogbegaafden in de klas als voor hoogbegaafden in de plusklas!

Bekijk ook eens de Pittige Plus Torens! Het beste en meest uitdagende Lesmateriaal voor Hoogbegaafden! Daar vindt u ook veel filmpjes uit de lespraktijk. Zowel voor hoogbegaafden in de klas als voor hoogbegaafden in de plusklas!