Lespakket Waterschap Scheldestromen

In samenwerking met het Waterschap ScheldeStromen hebben we een speciaal thematisch lespakket ontwikkeld voor het basisonderwijs in Zeeland. Drie lessen in het stramien van De Techniek Torens die ingaan op techniek- en wetenschapsprincipes uit de wereld van het Waterschap ScheldeStromen. De leerlingen leren in de drie lessen (groep 6, 7 en 8) over dijken en polders in Zeeland, over communicerende vaten (sluizen, watergemalen) en over de pH-waarde van verschillende substanties (waaronder afvalwater).

Het pakket is feestelijk gepresenteerd in de Middelburgse Fransiscusschool. Dijkgraaf Toine Poppelaars en dagelijks bestuurslid Denis Steijaert waren aanwezig bij de introductie en hebben samen met de kinderen uit groep 6, 7 en 8 met veel plezier de opdrachten uit de leskisten gemaakt. Neem ook eens een kijkje op de portal die bij de lessen hoort. In de filmpjes vindt u een impressie van de lessen en de presentatie.

Wij zijn graag een partner in samenwerkingen met organisaties die op een unieke en originele manier kennis willen presenteren. Heeft u een idee? Schroom dan niet deze met ons te delen. We helpen u graag verder. Neem contact met ons op voor meer informatie.